Vakantiepark Eigen Wijze

De Landerij

Beschikbaarheid en prijs
 

Locatie

Friesland, Scherpenzeel (FR)
 

Voorzieningen

  1. Centrale ligging
  2. Kindvriendelijk
  1. Rookvrij
  1. Huisdieren toegestaan
 

Omschrijving

26-persoons groepsaccommodatie

In het Friese dorpje Scherpenzeel ligt groepsaccommodatie en natuurkampeerterrein De Landerij. De groepsaccommodatie is een voormalige herberg met 10 slaapkamers, een professionele keuken en een gezellig ingerichte zaal met een houten vloer, podium, een houtkachel en een gezellige bar met tap.


Achter de accommodatie ligt het natuurkampeerterrein. De camping grenst direct aan natuurgebied de Rottige Meenthe. Dit is één van de grotere restanten van het ooit over een groot deel van Nederland uitgestrekte laagveenmoeras en ligt in het verlengde van Nationaal Park de Weerribben-Wieden. 


Op de begane grond van dit ruime groepshuis vindt u een gezellig ingerichte zaal met een houten vloer, een houtkachel en een professionele bar met tapinstallatie. Achter de bar zit de deur naar de ruime keuken. In de keuken staat een ruim gasstel, frituur, oven en een snelle vaatwasser. Uiteraard zijn er voldoende potten en pannen aanwezig om voor een grote groep een heerlijke maal te bereiden. Op de begane grond is daarnaast ook één tweepersoonskamer aanwezig.

Op de 1e verdieping zijn 5 ruime tweepersoonskamers (allen met enkele bedden) en 2 vierpersoonskamers (met 2 enkele bedden en een stapelbed). Elke kamer heeft een badkamer met douche en toilet. Ook zijn alle kamers voorzien van verwarming en airconditioning. Op de 2e verdieping zijn nog 2 slaapkamers: 1 tweepersoonskamer en 1 vierpersoonskamer. Bij deze twee kamers hoort één centrale badkamer met douche en toilet. Achter de accommodatie ligt een ruime tuin, waar u alle ruimte heeft om buiten te zitten.

De accommodatie ligt tussen de plaatsen Kuinre en Wolvega, midden tussen de natuurgebieden de Rottige Meente en de Weerribben. Deze gebieden vormen samen een groot laagveenmoeras dat is ontstaan in de 18e, 19e en het begin van de 20e eeuw als gevolg van de turfwinning. Het gebied is grotendeels opengesteld voor publiek. Er kan schitterend worden gekanood, gefietst en gewandeld. Extra aandacht verdient het plaatsje Giethoorn. Giethoorn, met vele grachtjes, bruggetjes en meren, wordt wel het Venetië van het Noorden genoemd. Een bezoekje aan één van de oude Zuiderzeedorpjes in de buurt zoals Lemmer, Blokzijl, Vollenhove en Urk is ook zeker de moeite waard. Lemmer is overigens een populair watersportplaatsje. Hiervandaan trekken vele bootjes het Friese Merengebied in.