5 Resultaten

Kuinderbos

Vlak tegen Vakantiepark Eigen Wijze in Bant ligt het 1200 hectare grote Kuinderbos. In dit bos is voor elk wat wils met een dagcamping, speelweiden, picknick- en kampvuurplaatsen en vele kilometers paden om te wandelen, fietsen, paardrijden en mennen. Bovendien heeft het Kuinderbos een speciale ATB-route en is er een hondenlosloopgebied. Voor kinderen is het dwergenpad leuk om te ontdekken.
Kuinderbos
Kuinderbos

Voorsterbos

Vroeger was een deel van dit bos eigendom van het Waterloopkundig Laboratorium. Bij elke opdracht bouwde het laboratorium in het bos een proefopstelling op schaal.
Voorsterbos
Voorsterbos

Gaasterland

In de zuidwesthoek van Friesland ligt Gaasterland. Dit gebied wordt gekenmerkt door zijn glooiende akkers en weilanden, afgewisseld met bossen, eeuwenoude dorpjes, plassen en meren. Gaasterland is prachtig voor een fietstocht, wandeling of ritje met de auto.
Gaasterland
Gaasterland

Rottige Meenthe

In Zuidoost-Friesland, in het verlengde van De Weerribben, ligt moerasgebied De Rottige Meenthe. Dit 1650 hectare grote gebied is ontstaan als gevolg van de turfwinning. In De Rottige Meenthe kunt u prima fietsen, wandelen, kanoën en vissen.
Rottige Meenthe
Rottige Meenthe

De Weerribben - Wieden

Net als De Rottige Meenthe is Nationaal Park Weerribben - Wieden ontstaan door turfwinning. Maak een prachtige wandeltocht of ga per fiets of kano door het waterrijke landschap met plassen, hooilanden en moerasbossen.
De Weerribben - Wieden
De Weerribben - Wieden