Ligging Vakantiepark - Groepsaccommodatie - Camping Eigen Wijze
De vakantieboerderij van Eigen Wijze ligt centraal in Nederland, in Noordoostpolder, het zogenaamde nieuwe land. Binnen een uur rijden vanaf Amsterdam, Utrecht, Groningen, Apeldoorn en Leeuwarden bent u op Eigen Wijze. Gelegen op de grens van het oude en het nieuwe land heeft u voor uw uitjes keuze uit maar liefst drie provincies (Flevoland, Friesland en Overijssel) en een grote variatie aan landschappen. Wat dacht u van moerasgebieden, bossen, bloembollenvelden, weilanden, rietvelden, meren, sloten en gezellige Zuiderzeeplaatsjes als Blokzijl, Lemmer, Kuinre, Urk en Schokland?

Op de kaart hieronder ziet u een overzicht van alles wat er in de buurt van Eigen Wijze te doen en te zien is. Onder de kaart kunt u ook een overzicht per thema bekijken.

Kuinderbos
Kuinderbos

Kuinderbos

Vlak tegen Vakantiepark Eigen Wijze in Bant ligt het 1200 hectare grote Kuinderbos. In dit bos is voor elk wat wils met een dagcamping, speelweiden, picknick- en kampvuurplaatsen en vele kilometers paden om te wandelen, fietsen, paardrijden en mennen. Bovendien heeft het Kuinderbos een speciale ATB-route en is er een hondenlosloopgebied. Voor kinderen is het dwergenpad leuk om te ontdekken.

Voorsterbos
Voorsterbos

Voorsterbos

Vroeger was een deel van dit bos eigendom van het Waterloopkundig Laboratorium. Bij elke opdracht bouwde het laboratorium in het bos een proefopstelling op schaal.

Gaasterland
Gaasterland

Gaasterland

In de zuidwesthoek van Friesland ligt Gaasterland. Dit gebied wordt gekenmerkt door zijn glooiende akkers en weilanden, afgewisseld met bossen, eeuwenoude dorpjes, plassen en meren. Gaasterland is prachtig voor een fietstocht, wandeling of ritje met de auto.

Rottige Meenthe
Rottige Meenthe

Rottige Meenthe

In Zuidoost-Friesland, in het verlengde van De Weerribben, ligt moerasgebied De Rottige Meenthe. Dit 1650 hectare grote gebied is ontstaan als gevolg van de turfwinning. In De Rottige Meenthe kunt u prima fietsen, wandelen, kanoën en vissen.

De Weerribben - Wieden
De Weerribben - Wieden

De Weerribben - Wieden

Net als De Rottige Meenthe is Nationaal Park Weerribben - Wieden ontstaan door turfwinning. Maak een prachtige wandeltocht of ga per fiets of kano door het waterrijke landschap met plassen, hooilanden en moerasbossen.

Netl Wildste Tuin
Netl Wildste Tuin

Netl Wildste Tuin

Kinderen kunnen vrij spelen en ontdekken in de grote speeltuin van Netl Wildste Tuin. Klimmen en klauteren op apentouwen en lekker glijden van de modderglijbaan!

Orchideeënhoeve
Orchideeënhoeve

Orchideeënhoeve

Naast bijzondere bloemen en planten, huisvest de Orchideeën Hoeve nog veel meer parels uit de natuur. Zo is de Vlinder Vallei de grootste vlindertuin in Europa.

Pier16
Pier16

Pier16

Pier16 heeft het allermooiste uitzicht over het Ketelmeer. Pier16 serveert rustieke gerechten die gemaakt zijn van producten uit onze directe omgeving.

De Driesprong

Je bent hier nu ook aan het juiste adres voor klassieke gerechten in een huiselijke sfeer. Er is een groot terras waar je heerlijk buiten kan genieten.

Kameleondorp
Kameleondorp

Kameleondorp

Beleef de avonturen van Hielke en Sietse en ervaar het 50’er jaren boerenleven; stap in de wereld van de Schippers van de Kameleon.

Schokland
Schokland

Schokland

Het voormalige eiland Schokland. Een archeologisch monument. Een plek tussen land en water, waar eeuwenlang mensen woonden. Altijd in strijd met de natuur.

Brasserie no. 14
Brasserie no. 14

Brasserie no. 14

Dit restaurant is gevestigd in hartje centrum Lemmer met een heerlijk terras aan het water. Het verrassingsmenu is hier een echte aanrader!

Eetcafé Chillers

Chillers heeft een sfeervolle serre en een groot terras.

Eindeloos
Eindeloos

Eindeloos

Restaurant Eindeloos ligt midden in het centrum van Emmeloord en is een uitstekende plek voor een goede kop koffie met huisgemaakt gebak, een heerlijke lunch, gezellige borrel of uitgebreid tapas of a la carte diner.

Restaurant Centrum

Restaurant Centrum heeft een schitterend uitzicht op de sluis. Binnen ademt het restaurant een knusse huislijke sfeer uit en buiten is er een heerlijk terras op de middagzon.

Beachclub Lemmer
Beachclub Lemmer

Beachclub Lemmer

Vanaf het beschutte terras heb je fenomenaal uitzicht over het IJsselmeer. Ook wanneer het geen strandweer is, kun je in het restaurant uitstekend terecht.

Eetcafé Kolkzicht

Kolkzicht heeft het terras aan het water, zodat u lekker kunt genieten van het mooie uitzicht over de Kolk, onder het genot van een hapje of een drankje.

Prins Mauritshuis
Prins Mauritshuis

Prins Mauritshuis

Restaurant in een voormalig weeshuis met uitzicht vanaf het terras op de havenkolk van Blokzijl. Het historische plaatsje wordt gekenmerkt door Hollandse en Amsterdamse invloeden.

Giethoorn
Giethoorn

Giethoorn

Giethoorn: het Venetië van het Noorden. Deze waterrijke plaats ligt in Nationaal Park Weerribben–Wieden in Overijssel. De vele grachtjes, bruggetjes en meren maken het een mooi gebied voor een wandeling of een fietstocht. Uiteraard is Giethoorn ook uitstekend vanaf het water te ontdekken.

Urk
Urk

Urk

Urk is een levendig en karakteristiek vissersdorp. Een voormalig eiland. Een pittoresk dorp waar nog steeds dat eilandgevoel kan worden beleefd. Verrassende doorkijkjes, knusse pleintjes, karakteristieke geveltekens en de vele sierlijke decoraties met ankers en scheepjes. De kleine monumentale huisjes, gesitueerd in een doolhof van steegjes, lijken steun bij elkaar te zoeken.

Sybrandy's Speelpark
Sybrandy's Speelpark

Sybrandy's Speelpark

Leuk en betaalbaar pretpark voor kinderen van 3 tot 13 jaar.

Blokzijl

Dit oude handelsplaatsje heeft de haven in het oude dorpskern. Hier zijn veel goede restaurants en leuke terrassen te vinden.