Vakantiepark Eigen Wijze

Groepsverblijf Kapschuur + 8 vissershuisjes (48 personen)

Beschikbaarheid en prijs
 

Locatie

Flevoland, Bant
 

Voorzieningen

  1. Bungalow
  2. Centrale ligging
  3. Kindvriendelijk
  1. Meerzijde - Meerzicht
  2. Rookvrij
  1. Aan het water
  2. Huisdieren toegestaan
 

Omschrijving

Zaal de Kapschuur i.c.m. 8 zespersoons vissershuisjes

Zaal de Kapschuur en de 8 zespersoonshuisjes bieden plaats aan totaal 48 personen. Zaal De Kapschuur is een stoere zaal, waar alle ruimte is om te recreëren. Overdag kan de groep samen eten, drinken, activiteiten ondernemen of vergaderen en ’s nachts kan iedereen rustig slapen in zijn eigen huisje.

De accommodatie

De Kapschuur is een grote zaal met industriële inrichting, die flexibel in te delen is. De robuuste tafels met ijzeren onderstel kunnen makkelijk weg gereden worden en theaterdoeken kunnen de zaal verkleinen. De Kapschuur heeft twee grote schuifdeuren naar het terras, een bar met tapinstallatie en heeft een eigen keuken met professioneel rvs apparatuur. 

De knusse vissershuisjes zijn gebouwd in een karakteristieke Zuiderzeestijl, staan rond het water en worden omringd door een houtwal met wandelpaden. De 6-persoonshuisjes hebben boven twee slaapkamers met elk twee 1-persoons box springbedden en een 2-persoonskamer met twee box springbedden beneden. Alle vakantiewoningen zijn voorzien van douche, toilet, centrale verwarming, een radio met cd-speler, magnetron en televisie. Tenslotte beschikt de accommodatie over een (filter)koffiezet apparaat (filter maat 4) en waterkoker! De huisjes zijn klein, maar hebben dus alle voorzieningen voor 6 personen.

Het vakantiepark
Op het erf van de boerderij zijn nog enkele boerderijdieren zoals schapen en een kalf. De sportvelden (volleybalveld, voetbalveld en tennisbaan) zijn door iedereen vrij te gebruiken. Ook zijn er verschillende spannende speeltoestellen voor kleine kinderen aanwezig. Vooral de skelters, air trampoline en de speelboot zijn razend populair. Op het erf is tevens een overdekte ruimte met verschillende speeltoestellen.

De omgeving
Het kleinschalige vakantiepark ligt op de grens van Overijssel, Flevoland en Friesland. Het park ligt aan de rand van het 1100 hectare grote Kuinderbos, wat wordt doorkruist door vele kilometers wandel-, fiets- en ruiterpaden. De ligging van het vakantiepark biedt voldoende gelegenheid tot het maken van diverse toeristische uitstapjes. Een bezoekje aan één van de oude Zuiderzeedorpjes zoals Lemmer, Blokzijl, Vollenhove en Urk is zeker de moeite waard. Ook de Friese meren en de bossen van Gaasterland liggen binnen een half uur rijden vanaf het park.

In de Kop van Overijssel liggen de moerasgebieden De Weerribben (nationaal natuurpark) en de Wieden en iets daarboven ligt De Rottige Meenthe. Deze gebieden vormen samen een groot laagveenmoeras dat is ontstaan in de 18e, 19e en het begin van de 20e eeuw als gevolg van de turfwinning. Het gebied is grotendeels opengesteld voor publiek. Er kan schitterend worden gekanood, gefietst en gewandeld. Ook een bezoekje aan het bezoekerscentrum in Sint Jansklooster of in Ossenzijl is zeker de moeite waard. Extra aandacht verdient ook het plaatsje Giethoorn. Giethoorn, met vele grachtjes, bruggetjes en meren, wordt wel het Venetië van het Noorden genoemd.