Vakantiepark Eigen Wijze

Groepsverblijf Silo + 5 vissershuisjes (30 personen)

Beschikbaarheid en prijs
 

Locatie

Flevoland, Bant
 

Voorzieningen

  1. Centrale ligging
  2. Kindvriendelijk
  1. Rookvrij
  2. Aan het water
  1. Huisdieren toegestaan
 

Omschrijving

Groepsruimte De Silo i.c.m. 5 zespersoons vissershuisjes

Zaal De Silo is een gezellige ronde zaal met in het midden een grote houtkachel met zitjes hieromheen. In de boerderij tegenover de zaal bevindt zich de keuken die bij de zaal hoort. Deze zaal wordt verhuurd in combinatie met 5 zespersoonshuisjes. De 5 huisjes bieden plaats aan totaal 30 personen. Overdag kan de groep samen eten, drinken, activiteiten ondernemen of vergaderen en ’s nachts kan iedereen rustig slapen in zijn eigen huisje.

De accommodatie
De ronde zaal heeft naast de houtkachel ook een bar, vloerverwarming, steigerhouten eettafels met gekleurde stoelen en een terras met overdekte barbecueplaats. De keuken bevindt zich recht tegenover De Silo. Hier is een zespits gastel, een grote koelkast, diepvries, snelle vaatwasser en een magnetron aanwezig. Ook zijn er natuurlijk voldoende potten, pannen, borden en bestek voor alle gasten.

De 5 knusse vissershuisjes zijn gebouwd in een karakteristieke Zuiderzeestijl, staan rond het water en worden omringt door een houtwal met wandelpaden. Het zijn zespersoonshuisjes met twee slaapkamers boven (2x2 éénpersoonsbedden) en een tweepersoonskamer beneden. Alle huisjes zijn voorzien van douche, toilet, centrale verwarming, een radio met cd-speler, een televisie en een keuken met magnetron. Tenslotte beschikt de accommodatie over een (filter)koffiezet apparaat (filter maat 4) en waterkoker!

Het vakantiepark
Op het erf van de boerderij zijn de karakteristieke boerderijdieren zoals schapen, geiten, kippen en ganzen nog aanwezig. De sportvelden (volleybalveld, voetbalveld en tennisbaan) zijn door iedereen vrij te gebruiken. Ook zijn er verschillende spannende speeltoestellen voor kleine kinderen aanwezig. Vooral de skelters en de speelboot zijn razend populair. Op het erf is tevens een overdekte ruimte met verschillende speeltoestellen.

De omgeving
Het kleinschalige vakantiepark ligt op de grens van Overijssel, Flevoland en Friesland. Het park ligt aan de rand van het 1100 hectare grote Kuinderbos, wat wordt doorkruist door vele kilometers wandel-, fiets- en ruiterpaden. De ligging van het vakantiepark biedt voldoende gelegenheid tot het maken van diverse toeristische uitstapjes. Een bezoekje aan één van de oude Zuiderzeedorpjes zoals Lemmer, Blokzijl, Vollenhove en Urk is zeker de moeite waard. Ook de Friese meren en de bossen van Gaasterland liggen binnen een half uur rijden vanaf het park.

In de Kop van Overijssel liggen de moerasgebieden De Weerribben (nationaal natuurpark) en de Wieden en iets daarboven ligt De Rottige Meenthe. Deze gebieden vormen samen een groot laagveenmoeras dat is ontstaan in de 18e, 19e en het begin van de 20e eeuw als gevolg van de turfwinning. Het gebied is grotendeels opengesteld voor publiek. Er kan schitterend worden gekanood, gefietst en gewandeld. Ook een bezoekje aan het bezoekerscentrum in Sint Jansklooster of in Ossenzijl is zeker de moeite waard. Extra aandacht verdient ook het plaatsje Giethoorn. Giethoorn, met vele grachtjes, bruggetjes en meren, wordt wel het Venetië van het Noorden genoemd.